Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се решение на външните министри от ЕС за санкциите срещу Русия

Очаква се на срещата си днес в Люксембург външните министри на ЕС да удължат до януари 2016 г. икономическите санкции срещу Русия заради намесата ѝ в Източна Украйна. Според дипломатически източници в Брюксел страните-членки вече са постигнали консенсус и за решението днес не се очакват изненади. 

Санкциите са обвързани с изпълнението на мирното споразумение от Минск, подписано между Украйна и Русия с посредничество на ЕС.  

Очаква се също външните министри да обсъдят старта на военноморска операция в Средиземно море за наблюдение на трафикантите на хора от Либия. В нея трябва да участват на доброволен принцип няколко страни-членки с кораби и разузнавателни, безпилотни самолети.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44