Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНИЦЕФ: Световната общност може да предотврати смъртта на милиони деца

Милиони деца ще загинат през следващите 15 години по предимно предотвратими причини, ако световната общност не концентрира усилията си върху това да помогне на най-уязвимото население. Това се казва в доклад на УНИЦЕФ, цитиран от ДПА.

Нарастващото социално неравенство е увеличило риска от ранна смъртност при децата от най-бедните домакинства. Без адекватно противодействие до 2030 година ще умрат още 68 милиона деца под 5-годишна възраст, въпреки намалението на смъртността през последните двадесет и пет години. Към 2030 година от хронично недохранване ще страдат други 119 милиона деца, се казва в доклада.

Решението на тези проблеми и липсата на основно образование, според УНИЦЕФ, е в засилване на здравеопазването, социалното подпомагане и образованието в най-уязвимите части на света и в превръщане на проблема в приоритет на държавите-членки на ООН.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44