Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свидетели от чужбина са разпитани по делото срещу братя Галеви

Братя Галеви
Снимка: БГНЕС

Свидетели от Кипър и Сейшелските острови са разпитани по делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като "Братя Галеви".

Председателят на състава Таня Костадинова от Кюстендилския окръжен съд отрече, че за превода са платени 4 хиляди лева. Тя уточни, че сумата е по-малка и се плаща от Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин. Спорно е обаче дали показанията ще имат доказателствена стойност, защото на разпита не са присъствали защитниците, коментира адвокатът на Пламен Галев - Анани КонстантиновНикой не е информирал адвокатите за тази процедура. Само са им предоставени преведените страници, каза адвокат Капка Гергинова, която е защитник на дружеството "Макса лимитид", регистрирано на Британските и Вирджински острови. В хода на делото се оказа, че то е собственик на имението на Галеви в Ресилово. 

Следващото заседание по делото за конфискуване на имущество на братя Галеви и техните съпруги за 4,25 милиона лева, което започна преди три години, е насрочено за 1 юли т.г. Бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 8 май 2012 г. и са обявени за международно издирване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44