Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест деца от Вършец са с изгаряния след взрив в дома им

Шест деца на възраст между 5-7 години са с изгаряния след взрив в в дома им във Вършец, съобщиха от болницата в Монтана.

Сигналът, подаден на телефон 112 около обяд, е бил за взрив на газова бутилка. Изпратеният на място екип на "Пожарна безопасност и защита на населението" е установил, че е избухнала кутия с барут с тегло около един килограм. Пострадали са шест момчета на възраст между шест и десет години, четирима от тях са братя. Те са с втора степен на изгаряния. Първоначално са настанени в болницата в Монтана. 

Сведения за състоянието им даде изпълнителният директор на здравното заведение д-р Тодор Тодоров:
10, 12 до 15 процента изгаряния по лицето, шията и ръцете основно с доста обгазяване, стабилизирани са, обработени са и в стабилно състояние са изпратени в клиника по изгаряния в институт "Пирогов".

 Едно от децата, пострадали във Вършец, е с дълбоко изгаряне и ще бъде оперирано. Това каза професор Огнян Хаджийски - началник на клиниката по изгаряния в "Пирогов", където децата бяха транспортирани от болницата в Монтана. Пет от пострадалите деца са настанени в реанимация, едно е в отделението по изгаряния в Пирогов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44