Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янкулов: Заплатите в БНР ще се увеличат за сметка на част от хонорарите

БНР
На среща със страните в проблемната ситуация в БНР генералният директор Радослав Янкулов заяви, че ще бъдат увеличени заплатите за сметка на част от хонорарите. Това, по думите му, ще стане е в резултат на функционален анализ на дейностите в Радиото. Янкулов отново повтори, че остава отворен за диалог и че финансовият въпрос ще бъде решен:

Проведохме процедура, избрахме фирма, която буквално след ден-два встъпва в радиото и започва да прави функционален анализ на дейностите в БНР. Едновременно с това подготовка и реализация на атестиране на служителите в БНР. Нали за повишаване на заплатите говорим, не опит, а реализация хонорарите към заплатите, заплатите увеличени.

Представителите на протестиращите Силвия Великова и Таня Величкова напуснаха демонстративно срещата:
Четири от синдикатите не смятат, че има хора, които използват ефира, и не смятат, че Вие управлявате добре Радиото. Ние ще разговаряме с нашите колеги. С някои от тях дори продължаваме да разговаряме, други ни гледат лошо, но това е въпрос на климат. Не искаме да разговаряме с вас, не виждаме какво можем да си кажем заедно.
Това, което пропускате и всъщност се наложи да дойдем да ви го кажем лично, затова сме и тук от името на колегите си, е, че диалог е възможен, когато има доверие. За тези две години, и с разделението, което направихте, вие загубихте нашето доверие. 

Директорът на програма "Христо Ботев" Стефан Димитров изрази своето учудване от тяхното напускане.
Аз поне лично не чух някакъв аргумент защо точно е поискана оставката. Когато тези хора се появят на телевизионния екран на bTV или в "Нова", те казват има политически натиск, има не знам си какво, няма диалог, няма ние не разбрахме какво има нещо скрито-покрито в Радиото. 

Дарина Атанасова председател на Дружеството на СБЖ в "Христо Ботев", обобщи проблема с думите: Става дума за пари
Предварително обявеното присъствие на председателя на СЕМ Георги Лозанов не се случи. Получено бе писмо, в което от медийния регулатор заявяват, че категорично отказват да се ангажират с конфликтите в Радиото, тъй като това не е в техните правомощия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44