Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англичанин оглави работната група в ЕК за референдума във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кристалина Георгиева назначи англичанин начело на стратегическа работна група в Европейската комисия (ЕК), която ще се занимава с предстоящия референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз (ЕС).

Българският еврокомисар, която отговаря за кадровата политика, обясни, че Джонатан Фол ще докладва пряко на председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер:

Не мога да си представя, че някой в Обединеното кралство би определил това назначение като лошо. Това е признание на Еврокомисията за значението на работата, свързана с британския референдум. Джонатан Фол ще ръководи работния процес по всеки проблем, който възниква, за очакванията на Великобритания за реформа на ЕС, какво е възможно и къде можем да срещнем позициите си. 

Джонатан Фол е с дългогодишна кариера в Брюксел и познава управляващите британски консерватори. Преди години е работел в кабинета на лорд Лиън Бритън, назначен за британски еврокомисар и заместник-председател на Еврокомисията от Маргарет Тачър.

Очаква се утре британският премиер Дейвид Камерън да представи пред колегите си идеи за реформа на ЕС, която да убеди британците да гласуват положително на референдума. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44