Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-кметът на Благоевград Антоанета Робева подаде оставка

Снимка: Община благоевград

Заместник-кметът на Благоевград Антоанета Робева, която отговаряше за строителството и сигурността, подаде оставка. 
Оставката на Робева, която пое поста през юли миналата година, бе депозирана в късния следобед вчера. Документът е  подписан от кмета днес и влиза в сила от 29-и юни, понеделник. Няма да коментирам оставката, защото в нея са изложени лични мотиви, а това е конфиденциално право на всеки, каза за "Хоризонт" кметът на областния център Атанас Камбитов. Поставил съм си конкретни цели, община Благоевград има амбициозна програма за развитие и явно не всеки може да издържи на темпото. 
От началото на мандата четирима заместник-кметове напуснаха Община Благоевград преди Антоанета Робева. Ресорът "Строителство и сигурност" се управляваше от инж. Стоян Благоев, а за хуманитарните дейности отговаряха Жанета Жикова и бившият областен управител Валери Смиленов. 
Въпреки текучеството в управленския екип Благоевград е сред първите областни центрове по реализирани проекти с европейско и национално финансиране. При визитата си вчера регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че общината получава още 44 милиона лева по проекта "Градско възстановяване и развитие".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44