Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма напредък в преговорите между Гърция и нейните кредиторите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

До този момент няма напредък в преговорите между Гърция и кредиторите й. От близо 3 часа насам в сградата на Еврокомисията премиерът на страната Алексис Ципрас обсъжда предложените от него реформи с ръководителите на МВФ и ЕЦБ, но без резултат. 
Според изтекла информация от гръцките медии, Международният валутен фонд е поискал по-тежки реформи на пенсионната система от тези, предложени от Атина. Докато председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер домакинстваше разговаряше между Ципас, Драги и Лагард, наложи се неговият заместник Франс Тимерманс да докладва за развитието пред евродепутатите в парламента:
Трябва да постигнем споразумение за Гърция тази седмица. Времето ни притиска. Няма възможност за протакане. Това означава, че всички ние трябва да поемем отговорност – гръцкото правителство, еврогрупата, МВФ.  Със съвместни усилия ще намерим общоприемливо решение и сме уверени,че това ще стане на Европейския съвет през идните 2 дни.
В този час в Брюксел се събират финансовите министри от еврозоната за формално разглеждане на сделката, която трябва да позволи на гръцките власти да получат спасително кредитиране от 7,2 млрд евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44