Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Багерист е загинал при срутване в рудник "Ерма река" на "Горубсо Златоград”

Снимка: БГНЕС

Багерист е загинал при срутване в рудник "Ерма река" на "Горубсо Златоград”. Друг работник е пострадал при инцидента, който е станал снощи. 

Трагичният инцидент е станал по време на работа във втора смяна в участъка "Андроу", рудник "Ерма река", допълва кметът на селото Зарко Хаджиев:

Починалият е багерист, извозвач, не е пряко миньор. Натоварил и изведнъж изригва рудата и го затиска между вагоните и почива на място, а другото момче, което е помощник, те в рудника винаги са двамата на работно място, който е по-назад от машиниста, който подава вагоните, е затиснат, само краката му, с рудничен материал, скален. Спасителите от Мадан, те си имат специален начин на действие, укрепват и го освобождават. Снощи в 23.00 часа го изкарахме. Жив и здрав е, най-много да има счупен крак, иначе видимо рана нямаше.

Още снощи екип на инспекцията по труда е пристигнал на мястото на злополуката и е започнал разследване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44