Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно повече профилирани паралелки са закрити в София през тази година

Снимка: БНР

Двойно повече са закритите профилирани и професионални паралелки в София през тази година в сравнение с миналата, обяви началникът на Столичния инспекторат по образование Евгения Вълкова. Причината, по думите й, са многото слаби оценки, получени на изпита за кандидатстване в гимназиите по математика. 

За първи път Софийската математическа гимназия приема ученици с най-висок минимален бал 34,263. На второ място се нарежда 91-ва Немска гимназия, която години наред беше първенец, с минимален бал тази година 34,024, на трето място се нарежда 73-то СОУ, следвано от Първа английска гимназия.

Най-желаната паралелка тази година е в 164-та Испанска гимназия с испански и английски език, след нея Националната финансово-стопанска гимназия, специалност "Икономика и мениджмънт" с английски език.

Любопитен факт е, че кандидат-гимназист е подал заявление за 141 паралелки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44