Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ПФ определят състоянието на страната като демографска катастрофа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Като демографска катастрофа определят от Патриотичния фронт състоянието на страната и предлагат системен дебат по демографската политика. Това стана ясно на срещата на патриотите с вицепремиера Ивайло Калфин по проблема.

Заместник-председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Искрен Веселинов:

Всеки час населението на страната ни намалява с между 8 и 9 човека, което е една ужасяваща цифра. С господин Калфин обсъдихме един набор от мерки, връчихме му меморандум, който съдържа както анализ на ситуацията, така и конкретни предложения. И това, което говорихме с него, е да поставим въпроса за обсъждане в Съвета за регионално развитие и да търсим една обща политика.

Решаването на демографския проблем е възможно само в дългосрочен план и зависи главно от качеството на живота, каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин:

Моето намерение за тази демографска стратегия е да стане парламентарен документ, да бъде утвърдено от парламента, да има годишни доклади по нея, те да се обсъждат публично, така че да видим в какво състояние е. Конкретните мерки, които трябва да се вземат, са свързани основно с подобряване на възможностите за труд, за работа, за жизнен стандарт за страната. Трудно се правят промени в демографската картина, без да се промени въобще качеството на живот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44