Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР отложи за вторник решението за отсрочка на поскъпването на тока

Природният газ става по-евтин със 7,53%

Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) отлага за вторник решението си дали ще има един месец отсрочка за новите цени на тока.

Причината за отлагането е, че промяната в Закона за енергетиката, която дава възможност на регулатора да отложи решението си, все още не е отразена в Държавен вестник, обясни председателят на КЕВР Иван Иванов:

Комисията няма правно основание да се произнася, след като правният акт, въз основа на който ние да излезем с решение, не е действащ в момента и отсъства от правния свят. Ако ние приемем в такава ситуация решение, това означава нашето решение да бъде нищожно.

Решението за цените на парното и топлата вода ще бъде взето в понеделник, съобщиха  от регулатора.

С решение на КЕВР от днес цената на природния газ, по която "Булгаргаз" продава на крайните снабдители, се намалява със 7,53 на сто от 1-ви юли.

Репортажа на Андрей Борисов, излъчен в предаването "Хоризонт за вас", можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44