Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е предприела мерки при евентуален фалит на Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България е предприела всички необходими мерки при евентуален фалит на Гърция, заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов

Ние всяка нощ, в момента сме направили куп системи с финансово министерство и БНБ банка да наблюдаваме гръцките банки в България. И още веднъж чрез вас предавам на хората, които имат пари в гръцките банки в България, че те са абсолютно самостоятелни от майките си в Гърция и няма никакъв проблем за парите им. Да не се създаде психоза, че би могло да си изтеглят парите към Гърция. Те не могат да се изтеглят.

Междувременно стана известно ново предложение на кредиторите за Гърция, което предвижда пет месеца отсрочка и 12 милиарда евро помощ до края на ноември в замяна на редица реформи. Освен това кредиторите са готови да отпуснат спешно на Атина 1,8 милиарда евро, веднага щом гръцкият парламентът гласува реформите, за да може страната да се издължи към Международния валутен фонд в края на месеца. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44