Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души в ареста след вчерашния атентат във Франция, търсят се съучастници на нападателя

Трима души са в ареста във връзка с вчерашния атентат във Франция, полицията търси евентуални съучастници на нападателя, който обезглави един човек и се опита да запали химически завод край Лион. Терористичната опасност е висока, близка и незабележима - коментират политици и експерти по тероризма.
Ново заседание на Съвета за отбрана започна преди обед при френския президент Франсоа Оланд. В района на вчерашния атентат незабавно задейства максималната степен на антитериристичния план. 158 обекта са под засилено наблюдение.
"Издържливостта на френското общество е подложена на изпитание"- каза премиерът Манюел Валс, който прекрати визитата си в Южна Америка. "Зловещо обезглавяване с мизансцен и знамена - това е нещо ново във Франция, замислено явно като психически терор". "Много е трудно да се живее години наред под заплаха от атентат" - добави той, призовавайки французите "да се държат здраво за ценностите си".
"Терористичната заплаха е крайно висока, а естеството на риска се е променило из основи" - коментира снощи през телевизия ТФ1 министърът на вътрешните работи Бернар Казньов. "Изправени сме пред тероризъм от ново поколение, незабележим в ежедневието" - каза той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44