Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешката библиотека предлага "Забавно лято"

Ловешката библиотека започва нова инициатива "Забавно лято", която ще се организира и в други населени места в региона, съобщи за "Хоризонт" Албена Йончева: 
Инициативата предлага различни спортни игри и арт - ателиета. Децата могат да направят книгоразделители, своя театрален декор или костюм и може после да ни изненадат, като направят постановка, с това, което са изработили. Смятаме да направим декупаж. Всяка година се стремим да има нещо ново. Имаме една танцувална игра, която никога не омръзва на децата. Идеята на това „Забавно лято“ е и деца и родители да участват в различните инициативи.

И тази година библиотеката ще организира и летни езикови занимания по английски и немски език. За пета поредна година библиотеката организира всеки вторник и четвъртък от 10 до 12 часа „Лятна читалня“. Тази инициатива води началото си още от 1955 г и е възстановена през 2011-а, посочи Йончева:
Всеки дошъл на парка „Башбунар“ има възможност да прочете книга, да прелисти ежедневната преса. ако са дошли с внуче или с дете, доброволците на библиотеката са техните аниматори, които ще рисуват, четат с децата, ще се забавляват под тишината на парка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44