Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експертиза ще покаже защо се къса основният водопровод на Кърджали

Снимка: БГНЕС

Експертиза ще покаже защо се къса основният водопровод на Кърджали, оставил пети ден без вода хиляди хора. Проби от тръбите ще бъдат изпратени утре в Института по заваряване и във втора независима лаборатория. 
Заради дефекти тръбите не издържат на голямото налягане и водата избива като гейзер. Днес е направена пета заварка и след нея водопроводът отново се е скъсал. В проблемния участък тръбите са българско производство. Те са закупени от габровска фирма, защото румънските, с които е изграден водопроводът, не са стигнали.
Съоръжението е част от проекта за водния цикъл на Кърджали и все няма подписан акт 16. Вероятно сега ще се наложи цялостна подмяна на дефектните тръби за сметка на строителя, коментира ръководителят на проекта Митко Синабов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44