Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банковата криза в Гърция постави пред изпитание хората, които трябва да ограничат тегленето на пари в брой

Банковата криза в Гърция постави пред изпитание хората, които трябва да ограничат тегленето на пари в брой. Все още има възможност за спасяване на Атина, ако Ципрас до вторник подпише споразумение с кредиторите.
Въведените ограничения в теглене на пари в брой поставиха пред изпитание гърците, които през цялата седмица ще се съобразяват с лимита от 60 евро на ден. Премиерът Ципрас успокои хората, че се гарантира сигурността на влоговете.
Чужденците са в по-изгодно положение, защото не са засегнати от ограниченията за теглене, но когато отворят банкоматите, вероятно тази вечер.
В критична ситуация е бизнесът от прекратяване на банковите транзакции.
Министърът на външните работи покани на среща ръководителите на дипломатическите мисии на страните от Евросъюза, за да представи позицията на правителството  по ситуацията в Гърция.
Опозицията иска както отменяне на референдума, така и договор с кредиторите до вторник, когато има вероятност Атина да изпадне в неплатежоспособност към задълженията по заема.
Ситуацията в Гърция действително е критична, според коментарите на икономисти и политически наблюдатели, но има възможност все още в рамките на компромиси от двете страни да се постигне споразумение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44