Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Сред водещите теми в днешните издания е 4-годишната присъда, която Окръжният съд в Пазарджик наложи на Цветан Пъков, който блъсна и уби с автомобила си 6-годишно момче от Панагюрище. Делото беше гледано по съкратено производство без разпити на свидетели и вещи лица, припомня вестник Земя.

Прокуратурата влиза в Гърмен, пише Преса. Изданието цитира районния прокурор на Гоце Делчев, който казва, че ще се проверява документацията по случая с ромските къщи в квартал "Кремиковци". Проверката ще продължи един месец, след което се очаква да стане ясно кой е виновен за появата на незаконните постройки в Гърмен.

"Джипита рекетират с такса "Направление" - предупреждава от първа страница Телеграф. Вестникът цитира потърпевши, които са дали пари за иначе безплатните талони за специалист. Така клиент е платил 10 лева за две направления, като му е обяснено, че това е потребителска такса. Тя обаче по закон е 2,90 лева, допълва всекидневникът.

Искат запор върху имущество за 14 млн. лева на бизнесмена Веселин Марешки - статия в Монитор. Искането беше отхвърлено от Варненския окръжен съд, като държавното обвинение е обжалвало пред Апелативния съд. Според прокуратурата в последните месеци Марешки е прехвърлил дяловете си в близо 100 фирми на свои роднини.

През 2050 г. няма да сме сред най-бедните в Европа - по прогнозни данни на Световната банка, цитирани от Новинар. За целта до тогава средният българин трябва да бъде 30 процента по-продуктивен. Международната организация препоръчва акцентиране в три сфери - инвестиции в човешкия капитал, включване в световната икономическа мрежа и подобряване на функционирането на съдебната власт.

Атентатът в Тунис пълни курорти у нас - тема на Труд. Само за два дни осем полета с около 1000 туристи от Германия, Белгия и Великобритания са били пренасочени от Тунис към България. И туроператори, и хотелиери са категорични, че допълнителните туристи няма да запълнят дупката от отлива на руснаците по Черноморието, допълва изданието.

Посланици рекламират находищата "Силистар" и "Терес", информира Стандарт. Четири световни компании за добив на нефт и газ са закупили до вчерашна дата документи за участие в конкурсите за разрешително за търсене и проучване на нефт и природен газ в българската част на Черно море. Срокът за закупуване на тръжни документи изтича на 17 август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44