Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 къщи са наводнени след вчерашните обилни валежи в Троян

Снимка: БГНЕС

Над 20 къщи са наводнени, а стените на една са се срутили от вчерашните обилни валежи в Троян. Шестчленно семейство беше евакуирано. Само за час и половина в града се изляха 42 литра на квадратен метър. Почти 40 литра валежи са измерени в Ловеч.

Семейството, което снощи беше евакуирано от дома им в Троян, ще бъде настанено в общинско жилище и подпомогнато от Общината с вещи от първа необходимост, съобщи кметът Донка Михайлова. Тя допълни, че обстановката в региона се нормализира след вчерашния порой:

Започваме действия по почистване на речното корито в чертите на града. Поражения най-сериозни имаше на територията на село Балканец, където на три места беше ограничено движението на МПС по уличната мрежа. Има наноси в Черни и Бели Осъм. Всички улици в града са напълно проходими. В момента върви почистване на свлечена земна маса, на кал. Ток и вода има в цялата община.

Нормализира се и обстановката в Ловеч, където от пороя вчера се срути част от покрива на сграда в центъра на града, използвана преди години от историческия музей. Нивото на река Осъм е под критичното, въпреки че след вчерашните обилни валежи то се беше покачило значително.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44