Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унгария и Сърбия ще обсъждат съвместно проблема с бежанците

Снимка: Капитал

Проблемът с нелегалните имигранти е основната тема на днешното съвместно заседание на правителствата на Унгария и Сърбия, което ще се състои в Будапеща.

Очаква се на дневен ред да бъде поставен въпросът за осъвременяването на железопътната линия Белград-Будапеща. Срещата се провежда ден след като вътрешните министри на Австрия, Сърбия и Унгария подписаха обща декларация за съвместни действия, с които да ограничат емигрантската вълна, създала огромно напрежение по границите им.

Декларацията предвижда системен тристранен граничен патрул на територията на Сърбия, както и на унгарско-сръбската, така и на сръбско-македонската граница. Вчера сръбският вътрешен министър заяви, че Сърбия се стреми към членство в ЕС и е готова да изпълни своите задължения, за да докаже, че в страната цари сигурност. 

По предварителна информация след общото заседание днес двамата министър-председатели Виктор Орбан и Александър Вучич ще подпишат споразумение, след което ще имат обща пресконференция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44