Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антимонополната комисия обвини "Техем Сървисис" в господстващо положение

Снимка: Радио Видин

Антимонополната комисия обвини фирмата за топлинно счетоводство "Техем Сървисис" в господстващо положение при продажбата на топломери. Причината е, че компанията е продавала едни и същи уреди на различни цени в отделните градове. Освен това не на всички клиенти е дадена възможност да избират дали да купят топломера, или да го вземат под наем от компанията.

Разследването е установило, че клиентите на фирмата в различни градове са поставени в неравностойно положение спрямо останалите и изборът им се ограничава, когато не им се дава възможност да наемат уредите.

Освен това, за определен период от време в Пловдив дружеството е предлагало уредите на различни цени, отколкото в останалите градове, в които работи.

В съобщение на антимонополния регулатор се казва, че тази практика може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44