Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

150 социално слаби и самотни в Дупница ще бъдат настанени в нови жилища

150 социално слаби и самотно живеещи хора ще бъдат настанени в малки блокове, изградени на плаца на бившите казарми в Дупница по проекта "Дом за всеки". Ползвателите ще заплащат наем по 1,50 лв. на кв.м, а ако задлъжнеят за 3 месеца, ще напускат жилищата. Настаняването ще започне през август. В по-голямата част от одобрените семейства има по един работещ, а в останалите – по двама. Има и такива, които не работят, но те ще бъдат назначени в социалното предприятие, което предстои да бъде създадено. Ангажиментът на наетите в него около 20 души е да поддържат комплекса. 
Бившият кмет Атанас Янев беше планирал жилищата да са за най-бедните в града, но сега критериите са променени.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44