Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французите демонстрираха подкрепа си за Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха на демонстрация в Париж в солидарност с народа на Гърция и за отхвърляне на политиката на рестрикции.
Четири френски синдиката и крайнолеви политически партии организираха снощния митинг в подкрепа на гръцкия народ. На площад "Бастилия" в Париж се събраха близо 3000 души, които проведоха шествие под главния лозунг "Заедно с гърците срещу ограниченията. Да отхвърлим диктата на финансите".
В призивното си изявление синдикатите заявяват, че финансовата катастрофа в Гърция е причинена от политиката на рестрикции,наложена от МВФ, ЕК, и ЕЦБ, които са превърнали страната в своя лаборатория.
Случващото се е блокада срещу Гърция, организирана, за да се постави Ципрас на колене. Да се доведе Гърция до банкрут, е жестоко наказание за гърците, но и катастрофа за еврозоната и финансовата планета, заяви пред медиите крайнолевият лидер Жан-Люк Меланшон, който бе начело на митинга.
Демонстрации са проведени и в други френски градове. В Тулуза са се събрали около 300 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44