Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Париж беше открит тридневен туристически панаир под надслов "България - култура и традиции".

Снимка: архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри в Париж тридневен туристически панаир под надслов "България - култура и традиции". Основният фокус на събитието е запознаването с българските региони. Фестивалът предлага на гостите многобройни културни атракции.
Площад "Пале Роаял" в сърцето на Париж се превърна в български кът. Туристическият панаир "България - култура и традиции" приканва на тридневно пътешествие в страната ни. На официалното откриване преди обед бяха поканени представители на френската агенция за дребния и средния бизнес, Търговската палата на Париж и туристически агенции.
Парижани и туристи откриват България с богата музикална програма, фотоизложба с български природни забележителности, художествено ателие за занаяти, литературни срещи и едно кулинарно приключение  - "Вкусна България", представяно от телевизионния ни водещ Ути Бъчваров. Най-голямата атракция е добре дошла в парижките горещини -200-килограмов меден казан, точно копие на този от магерницата на Зографския манастир на Света гора. с вместимост 1 тон. Съдън е пълен с таратор. Гостите се гощават до насита с любимата ни лятна супа - предвидени са 3000 порции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44