Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 60 на сто от дейностите по проекта за изграждане на воден цикъл на Силистра вече са изпълнени

Снимка: Община Силистра

Около 60 на сто от дейностите по проекта за изграждане на воден цикъл на Силистра вече са изпълнени, заявиха от местната община. Проектът трябва да бъде приключен и отчетен в края на октомври и това налага да се ускорят строителните работи.

Проблеми по трасето са довели до изоставане от графика с около два месеца, но ситуацията е преодоляна, смята инженер Александър Ралев от фирмата-изпълнител "СП-холдинг": Лоши геоложки условия. Наличието на льосови почви, при които много трудно се строи. Вторият фактор, с който трябва да се съобразяваме ние като строители, това е колебанието на река Дунав.

Две трети от строителните работи са в границите на археологическия резерват "Доростолум Дръстър". По закон всяка находка в района трябва да се проучи и опише от археолозите и това бави строителството, обясни професор Георги Атанасов от Археологическия музей в Силистра: Археолозите не решават съдбата на разкрития археологически обект. Комисията от министерството определя съдбата на този обект.

В момента се работи на 16 подобекта. Мащабните строителни работи създават множество проблеми на гражданите, но това е неизбежно, твърди ръководителят на проекта инженер Петко Гурбанов и предупреждава: Ще има неприятни миризми, докато не бъде завършено изцяло реконструирането.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44