Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Традиционният празник на хляба ще се проведе днес във великотърновското село Ресен

Снимка: Красимир Каменов

Традиционният празник на хляба ще се проведе днес във великотърновското село Ресен. 

"Никой не е по-голям от хляба" е мотото на празника, който се организира от Кметството и читалището "Народна просвета 1874". "Празнуваме, защото отглеждането на пшеница и производството на хляб са основен поминък на хората", каза кметът на Ресен Йорданка Колева: Затова на билборда в началото на село Ресен има изрисувана една ресенка, която държи в ръцете си пита за добре дошли.

В кулинарна изложба днес ще бъдат показани обредни погачи, баници, сладки и солени тестени изделия, а майсторките на най-красивите и вкусни експонати ще бъдат наградени. Гостите на празника ще бъдат почерпени с мекици и варено сладко жито за здраве. В концертната програма ще участват фолклорни състави от Ресен и още пет селища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44