Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Троян се открива симпозиумът "110 години вдъхновение и грижа за белодробно болните в България"

Снимка: БГНЕС

В Троян днес се открива национален симпозиум с международно участие "110 години вдъхновение и грижа за белодробно болните в България“.

Симпозиумът се организира по повод 110-годишнина от създаването на първата специализирана белодробна болница в България, тази в Троян. Тя отваря врани на 5 юли 1905 г.

Във форума ще вземат участие 200 специалисти - пулмолози от цялата страна, както и водещи в областта на пневмологията и фтизиатрията фармацевтични фирми. Утвърдени у нас и в Европа лектори ще представят актуални теми, свързани с белодробните заболявания, ще споделят своя опит, познания и добри практики в решаването на респираторните здравни проблеми.

В белодробната болница ще бъде открита и изложба.

Симпозиумът се организира от Сдружение за превенция и лечение на белодробни заболявания и "СБАЛББ - Троян".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44