Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелени билкови пътеки разкрасяват община Чепеларе

Нова туристическа атракция, билкови пътеки, разкрасяват пет села в община Чепеларе. В малки градинки на петте села Забърдо, Павелско, Хвойна, Малево и Орехово са засадени местни видове билки. Покрай тях са подредени керамични фигури, а вечер малките зелени пространства се осветяват със соларни лампи. На информационни табели до тях има информация за лечебните свойства на билките, цветна снимка и описание на вида растение.

Създадените атракции на открито - билковите градинки, могат да бъдат посетени от туристи и гости на населените места, от деца и ученици с опознавателна цел. Новият облик на родопските села стана възможен след изпълнението на проект „Зелени билкови пътеки“, финансиран по Стратегия за местно развитие на Сдружение „МИГ „Преспа“ - общините Баните, Лъки, Чепеларе“ по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проектът е на стойност над 23 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44