Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 440 тона отпадъци събраха доброволци в Сливен

Снимка: БНР

442 тона отпадъци са били събрани от 1500 доброволци в Сливен по време на кампанията "Да изчистим България заедно".

По данни на общинските еколози, тази година, в продължение на един месец, в Сливен са били почистени 75 места, включващи всички квартали на града и пространствата около блоковете, както и малките населени места на общината. Чистенето бе организирано от общинската администрация през няколко последователни уикенда.

В пет почивни дни, от 7-и май до 27-и юни, в кампанията са се включили 1540 доброволци и три транспортни фирми. Събраните близо 450 тона отпадъци са извозени и депонирани на депото за неопасни отпадъци в село Сотиря, съобщават от отдел "Екология".

По повод Световния ден без найлонови торбички гражданското сдружение "Блян за романтика, цветя и космос" предостави за пазаруване на гражданите ръчно изработени торбички, вместо стандартните найлонови.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44