Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловеч планира 1,4 млн. лева за почистване на река Осъм

Снимка: БГНЕС

Община Ловеч обяви обществена поръчка за около 1,4 милиона лева за почистване на коритото на река Осъм на територията на града. Част от него е обрасло с буйна дървесна и храстовидна растителност и е опасно при повишаване на нивото на реката. Общината е осигурила 120 хиляди лева от бюджета си за почистване на коритото на реката на територията на Ловеч. Те обаче ще са крайно недостатъчни, съобщи кметът Минчо Казанджиев.

Започваме с наши средства и ще искаме  от държавата да ни помогне, надявам се да помогне, защото независимо, че е наш ангажимент почистването на реките в урбанизираната територия  на населените места, реката е публична държавна собственост.

Казанджиев допълни, че почистването на коритото на Осъм трябва да започне още следващия месец:

Ако не получим парите всяка една година ще се заделят средства от бюджета на общината, за да я изпълним.

Кметът на Ловеч каза, че в момента в общината няма проблеми с мостовете, въпреки честото покачване на речните нива от поройните дъждове. Някои от тях все пак се нуждаят от ремонти. Приоритетни ще са съоръженията над река Осъм, но за ремонти са предвидени и някои мостове в селата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44