Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 96% на референдума в Кюстендил подкрепят за трети мандат кмета Паунов

Снимка: БГНЕС

5147 жители на Кюстендил са участвали във вчерашния референдум за това дали да бъде подкрепен за трети пореден мандат сегашният кмет на общината Петър ПауновИзбирателната активност е била 14%, обявиха от преброителния център.

"За" са гласували 4952 души, 192 са дали отрицателен вот.

Петър Паунов сам беше поставил за критичен минимум 5000 участвали, но сега коментира, че допитването е валидно:

Това беше допитване, в което да разберем дали броят на мандатите няма да е пречка за единна кандидатура. Със сигурност няма да има самономинация от моя страна – напротив, тя ще е в резултат на искрено и активно изразено желание от наши съграждани и политически сили. Имаме основание да обсъждаме единна кандидатура, която да обединява, а не да разединява.

Паунов обаче не обяви дали неговата номинация за трети пореден мандат вече е факт. Очевидно предстоят обсъждания сред 15-те формации в дясната коалиция "Кюстендил", която стои зад него. Преди гласуването той каза, че три мандата вече идват в повече, затова остави избирателите да кажат мнението си по казуса с мандатността на кметовете.

Кметът е доволен и от това, че 1/3 от участвалите в референдума са отговорили и на третия, препоръчителен, въпрос, "Какво трябва да се направи, за да се подобри управлението на общината и условията за живеене".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44