Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1000 нарушения на трудовото законодателство са констатирани след проверки в Силистренско

Инспектори в Силистренска област са констатирали над 1000 нарушения на трудовото законодателство през последните два месеца, като след проверките са издадени актове и наказателни постановления на обща стойност над 40 000 лева. 

Проверки в болниците и центровете за спешна помощ в областта продължават вече трети месец. Инспекторите следят дали изрядно са сключени основните и допълнителните трудови договори на служителите, какъв е графикът на работа на медиците и спазени ли са изискванията за междудневната и седмичната почивка, съобщи директорът на местната дирекция "Инспекция по труда" Венета Бабанова:

Открити са 30 нарушения при извършване на проверки в две болнични заведения в Силистренска област. Приключиха и проверките в МБАЛ - Тутракан, където са проверени четири отделения. Приключиха проверките в четири от филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ.

Масирани проверки има и в сектора на строителството, където проверяващите констатират средно по пет нарушения на строителен обект, добави Бабанова: 

Най-честите нарушения са необезопасени арматури, използване на неокомплектовани скелета, както и липса на перила, плътен под и необезопасени с парапети площадки на високи етажи.

Трудовите инспектори са разгледали и 14 сигнала от граждани, повечето от които са за неизплатени заплати и обезщетения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44