Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за насилие над дете в Бургас

Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС

В Бургас майка сигнализира за тормоз над детето си в частна лятна занималня. Управителят отрича, а  Регионалният образователен инспекторат не контролира дейността на детския център. Стела Росенова е подала сигнал до прокуратурата за тормоз на сина й в лятната занималня от друго дете. По думите й инцидентът с 5-годишния Самуил е станал на 25 юни, но едва след консултация с адвокат тя го оповестява.

Може би на 9 години е било момченцето. Душил е сина ми брутално и зверски. Същото момченце го е карало да ближе кръв от раните му. Детето ми не е можело да си поеме въздух. Къде са били преподавателите?

За 90 деца през юни в детския център са се грижили 7 служители. Управителят Диян Марков заяви, че е назначил проверка по случая.

Всеки един от служителите в детския център каза и писмено това е написано, че подобно нещо не му е казано, нито пък е видял той подобно нещо. Говорено е с бащата на другото дете, той е говорил с детето си и са категорични, че подобно нещо не се е случвало.

Занималнята не се наблюдава от Гегионалният инсепкторат по образованието, защото е регистрирана по търговския закон, обясни началникът Виолета Илиева:

Тя не е регистрирана по Закона за народната просвета. Преди години имаше проблем подобен на този, който майката сега изнася, но ние не успяхме нищо да направим.

В момента действа нов координационен механизъм, с участието на полицията, прокуратурата и Агенцията за зекрила на детето, който ще бъде задействан след писмения сигнал на майката, увериха от Инспектората. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44