Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП одобри помощта от Фонд "Солидарност" след наводненията в Мизия и Крушовица

Италия получава най-голямо обезщетение за възстановяване - 56 млн евро

Снимка: europarl.europa.eu

Европейският парламент одобри близо 2 милиона евро помощ за възстановяването на Мизия и Крушовица от наводненията миналото лято. Помощта от Фонд "Солидарност" беше определена от Еврокомисията. Очаква се парите да пристигнат у нас през септември.

Помощта ще послужи за справяне с щетите, нанесени на обществената инфраструктура, на частни жилища, на земеделието, околната среда и бизнеса. При гласуването в пленарната зала 667 гласа подкрепиха решението, 31 евродепутати бяха против, а 11 се въздържаха.

С днешното решение ЕП предостави общо 66,5 милиона евро обезщетение за нашата страна, както и за Румъния и Италия, също пострадали от наводнения преди година. Най-много средства получава Италия (56 млн. евро), а за Румъния са предвидени 8,5 млн. евро.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44