Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неизвестни лица са извършили обир във военна база в Южна Франция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Неизвестни лица са извършили обир във военна база в Южна Франция. Задигнати са голямо количество експлозиви.

Действие на терористи или на друга престъпна група - никоя хипотеза засега не е изключена за обира във военната база в Мирамас, югоизточна Франция. Откраднати са най-малко 180 детонатора и 40 гранати, вероятно и други взривни вещества.
Прокуратурата на Марсилия е открила следствие по случая. Според първите заключения крадците са действали професионално и очевидно са познавали добре обекта, който е бил под строго наблюдение. Те са проникнали в него, прерязвайки телените заграждения, и са влезли с взлом в 9 постройки.
Базата, на която през деня работят около 200 военни и цивилни, служи и за склад на муниции за френските военни операции в чужбина. Според кмета на града, цитиран от изданието "Л Експрес", командването на базата е било сменено преди няколко дни.
Френското министерство на отбраната е назначило вътрешно разследване и преглед на условията на охрана на военните обекти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44