Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

„Гърция се върна за преговори, но с празни ръце“, пише КАПИТАЛ DAILY. „Броени дни след референдума Гърция и еврозоната възобновиха преговорите, но Атина не направи очакваното от партньорите й ново предложение за реформи срещу пари“, а „Европейската централна банка усили натиска върху гръцките банки“ като поиска по-големи обезпечения в замяна на ликвидна подкрепа, пише вестникът.

Търговци и хотелиери твърдят, че „за туристите в Гърция има всичко - засега. Ако банките не отворят, след десет дни може да се стигне до недостиг на стоки“, предупреждава 24 ЧАСА.

Атина иска двугодишна програма за подкрепа. Гърция може да се окаже дупката в лодката, която ще потопи Европа, пише МОНИТОР.

Заради жълт код за юлските жеги болниците в цялата страна са в пълна готовност да „охлаждат“ всички, на които слънцето е дошло в повече, съобщава НОВИНАР.

24 ЧАСА цитира постоянния представител на Световната банка у нас Антъни Томпсън, който заяви, че „България има извънредно високи директни заплащания в здравната система - хората плащат двойно повече от препоръката на Световната здравна организация“.

„BG болниците са големи и гълтат много пари“, пише МОНИТОР по същия източник.

В същото време „всеки пети беден няма достъп до здравни грижи“, сочи ДУМА в челната си публикация. „Доходите на над 4 процента от домакинствата са паднали под линията на бедност заради доплащане на лекарства и здравни услуги.“

„България може да загуби милиони евро от Европейската комисия заради ВЕИ-та“, пише СЕГА. „Брюксел счита за недопустимо с пари от фондовете да се финансират проекти, които печелят и от продажбата на ток на преференциални цени“, отбелязва вестникът.

ТРУД посвещава водещата си публикация на твърденията за побой, извършен от полицаи над момче и момиче в столицата в края на миналата година. „Ченгета безчинстват в центъра на София. Позор с пагон и позната марка - I РПУ-София“, отбелязва вестникът в голямо заглавие на първата си страница.

„Шефове горят за ченгета биячи“, твърди СТАНДАРТ. „Двама полицейски началници може да изгорят заради брутален побой, извършен от техни подчинени. Вестникът визира Даниел Пашов и Никола Панчев, които сега са начело на варненската дирекция на МВР и на Охранителна полиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44