Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокери събират пари за лечение на дете от Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

Рокери от Велико Търново ще събират дарения за лечението на 11-годишно момче в чужбина. Акцията ще се проведе по време на Деветия мото-рок фест, който започва тази вечер в града и ще продължи до събота.

Ще има дарителници за Радослав Борисов, когото ще подпомогнем за трети път, каза организаторът на фестивала Петър Стефанов от мотоклуба "Олд Бастардс": 

Това е едно момче на 11 години от Велико Търново, което има вродена мускулна дистрофия и се нуждае всяка година от лечение в Израел. Тази година терапията му ще струва около 30 хиляди лева, от които вече са събрани 19 хиляди лева. Лечението му започва в края на август и дотогава трябва да съберем останалите средства.

"За толерантност на пътя" е мотото на феста, в който ще участват пет хиляди любители на мощните мотори от десет държави. В събота вечерта рокерите ще пуснат в небето над паметника на Асеневци във Велико Търново хиляда летящи фенера в памет на загиналите мотористи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44