Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра и днес горещините крият опасност

Лекарите съветват да се пият плодови сокове и да се яде диня

Пореден ден с екстремно високи температури в Силистра. Очаква се днес край Дунав термометрите да отчетат 38 градуса. Освен да не се излиза в жегата, лекарите съветват да се пият много течности.

Възрастните и болни хора да избягват ходенето под жаркото слънце и да пият повече течности, предупреждават лекарите. Най-добрата закуска за работещите е чаша пресен плодов сок, съветва д-р Антония Христова от спешното отделение на силистренската болница: 

Вместо сутрин да пие кафе, може да изпие един лимон, грейпфрут, малко мед или кленов сироп. Такъв един фреш с един душ е нещо като манивела - навива те и целия ден работиш безотказно. Сега в горещините трябва да консумират много храни, които имат течна съставка - ето едни хубави праскови, оводняват организма. Прасковите и крушите са храни, които предизвикват отделяне на ендорфини и човек е спокоен, щастлив. Много диня - в тая храна има живот. То не може само на това, но трябва да се намалят концентрираните храни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44