Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община подготвя цялостна концепция за изграждане и отдаване под наем на общински жилища

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет взе решение за продажба на общински жилища на лицата, които ги ползват, така както е по закон. До края на годината ще бъдат построени и 2 блока с общински жилища. Кметът Йорданка Фандъкова посочи:

В момента приключваме процедура по избор на изпълнител за изготвяне на цялостна концепция, която да разгледа не само проблемите, но и възможните решения. Такава концепция никога не е имало. Тази година, за първи път от много години, с европейски средства, започнахме изграждането на два блока с общински жилища и до края на годината, те трябва да бъдат завършени. Надявам се, че ще има европейски средства, които да бъдат използвани в бъдеще. Защото трябва да се насочим към използване на такива външни източници, за да можем да решим и този важен за много хора проблем, с общинските жилища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44