Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС излезе с декларация по повод 20-годишнината от масовото клане в Сребреница

Лютви Местан: Да чуем камбанния звън на съвестта на Сребреница означава да осигурим членството на Западните Балкани в ЕС

Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи  излезе с декларация повод 20-годишнината от избиването на 8 000 босненски мюсюлмани край град Сребреница по време на войните в бивша Югославия.

В нея от партията поискаха българските политици да проявят воля да съхранят етническия мир в България и призоваха Европейския съюз да интегрира по-бързо Западните Балкани.

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова:

На Балканите има проблеми, които трудно биха могли  да бъдат решени преди членството на съответните страни в ЕС, които могат да бъдат решени със и чрез членството им в ЕС. Камбаната на Сребреница трябва да се чуе! Да чуем камбанния звън на съвестта на Сребреница означава да сме осигурили членството на Западните Балкани в ЕС. Тогава паметта на осем хиляди невинни жертви ще се успокой.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44