Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 деца с увреждания са включени в проект за подкрепа в Търговище

15 деца с увреждания и техните родители са включени в дейностите по проект "Мисията-възможна", реализиран от родителската организация "Заедно за децата на Търговище". Той е финансиран от Програмата за подкрепа на финансовия механизъм на Европейското икономическото пространство

Проектът ще се осъществява в село Баячево и още няколко малки населени места, като целта е децата и техните семейства да получат по-голяма обществена подкрепа и да бъдат по-уверени при преодоляване на ежедневните битови и житейски трудности, разказа координаторът Светла Янчева:
Всеки месец предвиждаме група за взаимопомощ, родителска, която ще участва в групата и ще ни подкрепя специалист-психолог. Имаме занимателни игри на открито, включващи децата с техните родители. Една от дейностите, които имаме в проекта, е обучение и на самите родители, като идеята е те да дадат подкрепа още при раждането в родилно отделение на болница Търговище.

Проектът „Мисията-възможна“ е с бюджет от близо 10 хиляди лева, а продължителността е 10 месеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44