Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов: Съдебната реформа не може да се отъждествява с проекта за конституционни промени

Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия АБВ Георги Първанов оцени като неприемливи опитите съдебната реформа да бъде отъждествявана с проекта на министъра на правосъдието Христо Иванов за конституционни промени. Като квалифицира тези промени като "имитация, която изчерпва много от силите на управляващата коалиция и действие, лишено от политически и управленски смисъл", Първанов допълни:

Ние твърдим, че истинската, успешната, работещата съдебна реформа може да стане с промени в закона или с нов закон за съдебната власт, какъвто ние сме предложили, и инициирането на промени в Конституцията, особено тези, които е предложил министър Иванов, само забавят на този наболял за обществото ни въпрос. Не приемам тезите на представители на реформаторите, че, видите ли, това е въпрос, който е "вся и всьо" за стабилността и за бъдещето на управляващата коалиция. По-скоро трябва в диалог да се потърсят новите параметри на съдебната реформа, а стабилността не може да е изкуствена, не може да се постига с ултиматуми, със заплахи, с тежки квалификации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44