Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Ако не бяхме съставили правителство, сега щяхме да сме като Гърция

Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ не беше съставила правителство след последните избори, България щеше да се окаже в ситуацията на Гърция. Тази констатация направи в Момчилград премиерът Бойко Борисов. Според него сега страната е остров на стабилност, включително и етнически. Премиерът и лидерът на ДПС Лютви Местан прерязаха лентата на нова пречиствателна станция край града, след което заедно пиха чай. 


Борисов и Местан бяха категорични, че няма скрити знаци в присъствието им край Момчилград
- По-добре да има съгласие, да върви държавата напред, отколкото да правим дребни хитринки.
- Диалогът ми с г-н Бойко Борисов е единствено по оста власт-опозиция. Никой не е казал, че трябва да има "Берлински стени" между властта и опозицията. 

По-късно премиерът описа какво е могло да се случи с България, ако ГЕРБ не беше съставило правителството:
Ако не бях направил това правителство, ако не бях направил всичките компромиси, ако сто пъти не бях казал, че всички партии им благодаря за това, че положиха усилия да има парламент и правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция. Няма съмнение - падаха банки, спрени фондове, пари няма - държавата се разпадаше.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44