Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заработи пречиствателната станция в Момчилград

Момчилград-пречиствателна станция
Снимка: БГНЕС

Жителите на община Момчилград вече имат нова пречиствателна станция за отпадни води. Тя е част от проект на стойност 25 и половина милиона лева, финансиран по оперативната програма "Околна среда". По него са реконструирани общо 25 километра водопроводна мрежа и канализация. Пречиствателната станция е построена на около три километра от Момчилград, в землището на село Сушево. До нея е изграден нов път. Станцията е най-мащабната инвестиция в общината, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Всичко е съобразено с екологичните стандарти.

С това опазваме водите на река Върбица, съответно на река Арда и по този начин избягваме трансграничното замърсяване. По този начин изпълняваме много наши ангажименти по смисъла на екологичното законодателство. Най-важното е, че осигуряваме възможност на хората, да се ползват от качествени услуги. Осигуряваме възможност на града, на общината да се развива. Даваме възможност на хората, да живеят по-удобно.

С пари по програмата Околна среда, в момента се изграждат 58 пречиствателни съоръжения. А след завършване на водния цикъл на Момчилград, се очаква загубите на вода по мрежата, да намалеят с над 60 процента. Според местната управа, с този проект ще бъдат решени проблемите на хората за половин век напред.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44