Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Работилница-идейница" за подпомагане на деца в неравностойно положение отвори врати в Силистра

Снимка: Петко Котларски

За поредна година, активисти на Младежкия червен кръст в Силистра се включват в доброволческата инициатива "Работилница-идейница" за подпомагане на деца в неравностойно положение.

Инициативата започна преди три години, по проект на Младежкия червен кръст в Силистра. Млади доброволци, посвещават две седмици от лятната си ваканция, за работа в арт ателие за изработване на бижута и сувенири от разноцветна мъниста. Готовите накити младежите продават на специален щанд в центъра на Силистра, а получените средства даряват на нуждаещи се деца.

Миналата година, кампанията е събрала 200 лева, каза Маргарита Касабова, ръководител на Българския червен кръст в Силистра:

С тези 200 лева закупихме хранителни продукти и бяха раздадени на деца, в неравностойно положение.

В ателието участват около 20 млади доброволци. Желаещите да се включат, могат да потърсят информация в централата на Червения кръст в Силистра.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44