Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловешка област все още има незаети места за учениците след седми клас

В Ловешка област има незаети все още 52 места за учениците след седми клас. Подаването на заявления за третото класиране за тези места ще продължи до 14 юли.
Най-много незаети места след седми клас има в Природо – математическата гимназия в Ловеч. Там свободните третото класиране продължава до 14 юли. Продължава приемът и в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи", паралелката по компютърна техника и технологии с английски език в Професионалната гимназия по механоелектротехника, както и за ветеринарен техник с интензивно изучаване на английски в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Недостигат и учениците след седми клас за попълване на паралелките по информатика в гимназиите "Васил Левски" и "Св. Климент Охридски" в Троян. В СОУ "Алеко Константинов" - Луковит има осем свободни места за предприемачество и бизнес с английски. Все още незаети места има и в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" и в СОУ "Георги Бенковски" в Тетевен.
Заявления за участие в третия етап на класирането се приемат до 14 юли (вторник). Списъците с приетите на трето класиране ученици ще бъдат обявени до 16 юли, а записването ще продължи до 20 юли. До 28 юли е срокът за т.нар. директорско класиране. План-приемът трябва да бъде утвърден от началника на РИО до края на този месец.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44