Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад мъж се преобърна с колата си край Сапарева баня

Снимка: Венелина Попова

24-годишен младеж е в критично състояние, след като колата му е излязла от пътното платно край Сапарева баня и се е преобърнала. Пострадалият е откаран в Пирогов в много тежко състояние.

Днес се навършват 2 години от тежката катастрофа на булевард "Цариградско шосе" в София, при която загинаха дете и млада жена. Тогава употребилият алкохол шофьор на такси Михаил Куртев, връхлетя с превишена скорост върху чакащите на автобусна спирка . Той получи 9-годишна присъда, която излежава в затворническо общежитие, при лек режим.

Почернената майка Мирослава Асенова, настоява за цялостен контрол и високи глоби за шофьорите, които нарушават правилата на пътя:

Тъй като престъплението се води убийство по непредпазливост, той е на свобода – може да работи, може да прави каквото поиска. В определен час вечерта трябва да се яви в т.нар. „затворническо общежитие от открит тип“, където да пренощува. Това е присъдата за убиеца Куртев, както и присъдата за всички убийци в последствие на деца при катастрофи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44