Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добивите от есенни култури в Сливенско ще са по-ниски от миналогодишните

Снимка: Радио ВИДИН

От засетите с пшеница в Сливенско 410 000 декара, средният добив е 390-400 кг. от декар. Това е равносметка от пожънатите 15 на сто от пшеничените площи. От засетите с рапица над 46 600 декара са прибрани 6 400 тона при среден добив 187 кг. от декар. 85% от ечемикът в Сливенска област вече е пожънат. Очертава се тенденция добивите от есенни култури в областта да са по-ниски от миналогодишните. Според главния секретар на Областната земеделска дирекция Ради Радев, валежите влошават качеството на зърното. Тенденцията е към увеличаване на посевите от рапица и пшеница за сметка на ечемика, който вече по-трудно се търгува на пазара. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44