Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митрополит Гавриил и двама епископи Поликарп ще отслужат отслужват литургия в Троянския манастир

митрополит Гавриил
Снимка: БГНЕС

Ловчанският митрополит Гавриил, Величкият епископ Сионий и белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужат Света литургия в Троянския манастир, където е поставена иконата Света Богородица Троеручица. Дядо Сионий разказва за чудотворните качества на иконата:

Иконата е чудотворна в нейната благодат, отправена към всеки поклонник, но особено към тези, които със силна вяра пристъпват към нейния благодатен образ.  Иконата е извършила много чудеса, които са записани, но най-вече чудеса на изцеление, а също така и да развързва утробите, на жени, които нямат чедородие.  Много са спомените, записани от нейното чудотворство.  Разбира се, ние като служители тук до нея, също свидетелстваме за всекидневната ѝ сила. Множеството споделени и несподелени от хората чудеса, които тя е извършила за техно спасение...




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44