Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов не изключи възможността за обединение с други политически формации за местните избори

Лидерът на партия "АБВ" Георги Първанов обяви в Русе кандидатите за кметове и общински съветници в Бяла, Две могили и Русе. Пред симпатизанти той начерта основните посоки за работа на общинските организации.

Залагаме на млади хора, които до сега не са били изкушени от политиката, но имат потенциала и енергията да бъдат добри управленци, каза лидерът на партия АБВ Георги Първанов и съобщи кандидатите за кметския стол в Русе, Бяла и Две могили. Според него, предстоящата предизборна кампания ще е тежка и с нищо по-различна от досегашната:

ашите очаквания за изборите е, че отново ще има тежък сблъсък на технолозите на този предстоящ избор. Отново ще има покупко-продажба, отново ще се впрегнат в избирателния процес структурите на властта – централна, може би, местна, може би. Отново ще има корпоративен вот, може би. Това, което мога да кажа много категорично, и нашите номинации го доказват, е, че АБВ няма да се поддаде на тези тенцении.

Бившият президент не изключи възможността за обединение с други политически формации: в името на по-доброто бъдеще на съответната община. Нямаме „забранителен списък“.

Междувременно във Варна вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че АБВ няма да приеме ултиматуми, за да подкрепи промените в Конституцията в замяна на подкрепа за други закони. 
Подобен начин търговия е абсолютно недопустим и неприемлив и няма как АБВ да приеме подобно търгуване с Конституция и закони. Ние правим закони и работим по тях с максимално широка дискусия и с желание действително те да променят нещата към по-добро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44